29 aprile 2017 deel deze pagina Verstuur deze pagina naar je amiciPrint deze pagina

Steden in deze regio

Palermo Agrigento Taormina

Sicilia

Sicilia is bij uitstek geschikt om rond te reizen. Het is leuk om de verschillende steden van het eiland aan te doen: Hotspot Taormina, badplaats Cefalù, Catania, en vergeet vooral de hoofdstad Palermo niet!

Agrigento

Valle dei Templi De mooiste voorbeelden van de Griekse beschaving zijn ongetwijfeld de Valle dei Templi, het Dal van de Tempels, ten zuiden van Agrigento, en de stad Siracusa en haar opgravingen aan de zuidoost kust. De Valle dei Templi is het mooiste complex Griekse tempels buiten Griekenland wat je kunt vinden. De vele tempels en beelden zijn zeer indrukwekkend. Met name als je in de gelegenheid bent het heuvelachtige terrein een uurtje voor zonsondergang te bezoeken, is het er adembenemend mooi. De aanblik van de in perfecte staat verkerende tempel van Concordia in dit gouden licht zal je niet gauw vergeten.

Vanaf de tempel van Juno heb je een mooi uitzicht op Agrigento. Vlakbij ligt het geboortehuis van de bekende schrijver Luigi Pirandello. Het complex is vanaf de stad ruim een uur lopen; heen wel leuk, maar terug... pak liever een taxi en spreek van tevoren de prijs af! De meeste toeristen laten de stad meestal links liggen en dat is best jammer. Als je je de moeite getroost om de wat ontoegankelijke stad te leren kennen, vind je rond de Via Atenea mooie steegjes en pleintjes. Daarnaast is ook 's avonds vanaf de stad het mooi verlichte tempelcomplex te zien.

 

Siracusa

Siracusa was in de 4e eeuw voor Christus een van de mooiste en rijkste steden van het Griekse rijk en dat is nog steeds te zien. De stad werd daarna door de Romeinen op de Grieken veroverd; Siracusa's bekendste zoon, de wiskundige Archimedes, kwam hierbij om het leven.

Oudheid in de stad Het archeologisch park met zijn Griekse theater, het archeologisch museum en vooral het oude stadscentrum Ortigia (met de tempel van Apollo) gelegen op een eilandje voor de kust (verbonden met een brug) zijn onvergetelijk. Hoewel Siracusa (samen met Taormina) het hoogste prijspeil kent van het eiland, is het een absolute aanrader. Als je wilt, kun je er trouwens ook nog de boot naar Malta nemen. De vallei der tempels en Siracusa zijn de echte toppers, maar op veel meer plaatsen vind je eeuwenoude Griekse opgravingen of restanten. Met name Segesta en Selinunte aan de westkant (nabij Trapani, waar je de beste vis kunt eten) mogen niet onvermeld blijven en niet te vergeten het Griekse theater van Taormina.

 

Taormina

Piazza van Taormina Taormina is duur, maar de hotspot van het eiland. Het wordt nu snel bijna té toeristisch, maar toch moet je er heen als je op het eiland bent. Het stadje ligt halverwege tegen een berg geplakt, zo'n 50 kilometer boven Catania. Het is een pittoresk, bloemrijk stadje wat werkelijk spectaculair gelegen is en ditto vergezichten biedt. Vooral vanaf de Piazzale San Domenico, de Via Roma, de Via Bagnoli Croci en het Teatro Greco Griekse theater. Vanaf al deze plekken zie je in de zon de Middellandse Zee, de prachtige kust en de majestueuze Etna met mooie witte sneeuwkraag; vaak met witte rookpluim. Als je dit bewondert, zittend op een bankje in het stadspark tegenover de Via Bagnoli Croci (waar nog een paar aardige pensions te vinden zijn in mooie herenhuizen bij oudere dames) tussen de citroenbomen en oleanders, met een stuk pizza al taglio in de hand, dan is het ook voor de liefhebber met een kleine beurs bereikbaar. Beneden vind je trouwens enkele aardige, maar meestal drukke stranden. Deze zijn bereikbaar met een snelle eitjes-kabelbaan die elke 10 minuten vertrekt.

 

Palermo en Catania

Normandische kathedraal Van de grote steden is vooral Palermo (de 6e stad van Italië) de moeite waard. Het is een heel aparte stad met een heel bijzondere, een beetje 'Arabische' sfeer. Het wemelt er van de palazzi en kerken (waaronder ook weer een Normandisch-Arabische kathedraal) en in de oude wijken waan je je in een andere wereld. Beroemd zijn de catacomben van het Convento dei Cappuccini waar duizenden lijken uit het midden van de 19e eeuw 'rondhangen'...je moet er van houden. Een aanrader en ècht Palermitaans is de Vucciria-markt ten noorden en zuiden van de Via Roma. In de steegjes worden al je zintuigen geprikkeld door deze markt, waar je als toerist moet oppassen, maar ook hartelijk zult worden ontvangen.

Landschap van de Etna Catania is na Palermo de grootste stad van Sicilia en ligt aan de zee. De stad heeft een beroemde vismarkt, je vindt hier dan ook een heel scala aan vissoorten. De stad is ook een goed uitgangspunt om de wereldberoemde vulkaan Etna te gaan 'beklimmen'. Het te voet bezoeken van de grootste, hoogste (3400 meter) en meest actieve vulkaan van Europa, is zeker een flinke uitdaging. Maar met het treintje van de Ferrovia Circumetnea kom je ook al een heel eind en dat is al zeer de moeite waard. Messina is een regelrechte ramp en moet je zien te vermijden.

Dove dormiamo?Online een overnachting boeken in Palermo of Catania?

 

De eilanden rondom

Slordig om het eiland heengestrooid liggen verschillende groepen kleine eilanden. Er zijn de Egadische eilanden voor de westkust van Trapani en Marsala (inderdaad, van de-), halverwege richting Tunesië vind je Lampedusa, en ten noorden bij Palermo ligt Ustica. Verreweg het mooist en het best te bereiken met de bekende vleugelboten, Aliscafi vanuit Milazzo bij Messina zijn de Eolische eilanden.

Haven van Lipari Het zijn 6 betoverende eilandjes die vanaf het grootste eiland Lipari, waar je het best een slaapplaats vindt, allemaal te bereiken zijn. Op Vulcano kun je de nog wat nagrommende naar zwavel stinkende vulkaan beklimmen (knalgele fosfor-steen op de top!) en kun je een stinkend (zwavel!) modderbad nemen of op het zwarte lavastrand gaan liggen.

Die andere beroemde vulkaan, de Stromboli, is per boot in 2 uur te bereiken. Je beklimt deze berg in 4 à 5 uur en met name 's nachts kun je de gloeiende lava goed zien. Ben je fit genoeg en niet bang uitgevallen; neem deze kans waar, want je krijgt spijt als je het niet doet.

Van de andere 4 eilanden zijn Salina (het grootste) en Pannarea ook leuk voor ééndaagse bezoekjes. Alicudi en Filicudi zijn zo groot als een postzegel en zijn zeer geïsoleerd. De film Caro Diario van Nanni Moretti schetst een mooi beeld van de Eolische eilanden.

 

5-daagse weersverwachting voor PalermoVakantie in Sicilië

 • Villa's, appartementen, vakantiehuizen
  Villa's, appartementen, vakantiehuizen  

  Villa's, appartementen, vakantiehuizen, en kastelen in Sicilië [o.a. Palermo, Taromina, Cefalù, Catania] zijn via Interhome online te bekijken en gemakkelijk te reserveren.

 • Hotel, pension, bed & breakfast
  Hotel, pension, bed & breakfast  

  Zoeken naar een hotel, bed & breakfast, spa, appartement, agriturisme of pension in Sicilië [o.a. Palermo, Taromina, Cefalù, Catania] gaat heel simpel via deze uitgebreide en overzichtelijke site.

 • Honderden vakantielinks op een rij
  Honderden vakantielinks op een rij  

  Snel en gemakkelijk online je vakantie in Sicilië [o.a. Palermo, Taromina, Cefalù, Catania] boeken doe je op OpVakantieNaarItalie.nl. Het aanbod is gevarieerd: je kunt er terecht voor pakketreizen, agriturismi, hotels, bed & breakfasts, stedentrips of jongerenreizen, maar ook voor het boeken van huurauto's en vliegtickets.

Een keuze uit reisorganisaties en touroperators


Deel deze pagina

Facebook Twitter Google+ Pinterest Email LinkedIn Reddit Tumblr WordPress StumbleUpon Google Gmail WhatsApp AIM Amazon Wish List AOL Mail App.net Baidu Balatarin BibSonomy Bitty Browser Blinklist Blogger Post BlogMarks Bookmarks.fr Box.net BuddyMarks Buffer Care2 News CiteULike Delicious Design Float Diary.Ru Diaspora Digg diHITT Diigo DZone Evernote Fark Flipboard Folkd Google Bookmarks Hacker News Hatena Instapaper Jamespot Kakao Kindle It Line LiveJournal Mail.Ru Mendeley Meneame Mixi MySpace Netlog Netvouz NewsTrust NewsVine NUjij Odnoklassniki Oknotizie Outlook.com Pinboard Plurk Pocket Print PrintFriendly Protopage Bookmarks Pusha Qzone Rediff MyPage Renren Segnalo Sina Weibo SiteJot Slashdot Stumpedia Svejo Symbaloo Feeds Tuenti Twiddla TypePad Post Viadeo VK Wanelo Webnews Wykop XING Yahoo Bookmarks Yahoo Mail Yahoo Messenger Yoolink YouMob Yummly Facebook Twitter Google+ Pinterest Email LinkedIn Reddit Tumblr WordPress Google Gmail WhatsApp StumbleUpon AIM Amazon Wish List AOL Mail App.net Baidu Balatarin BibSonomy Bitty Browser Blinklist Blogger Post BlogMarks Bookmarks.fr Box.net BuddyMarks Buffer Care2 News CiteULike Copy Link Delicious Design Float Diary.Ru Diaspora Digg diHITT Diigo Douban Draugiem DZone Evernote Facebook Messenger Fark Flipboard Folkd Google Bookmarks Google Classroom Hacker News Hatena Instapaper Jamespot Kakao Kik Kindle It Known Line LiveJournal Mail.Ru Mendeley Meneame Mixi MySpace Netlog Netvouz NewsVine NUjij Odnoklassniki Oknotizie Outlook.com Pinboard Plurk Pocket Polyvore Print PrintFriendly Protopage Bookmarks Pusha Qzone Rediff MyPage Renren Segnalo Sina Weibo SiteJot Skype Slashdot SMS Stumpedia Svejo Symbaloo Feeds Telegram Trello Tuenti Twiddla TypePad Post Viadeo Viber VK Wanelo Webnews WeChat Wykop XING Yahoo Bookmarks Yahoo Mail Yahoo Messenger Yoolink YouMob Yummly
Facebook Twitter Google+ Pinterest Email LinkedIn Reddit Tumblr WordPress StumbleUpon Google Gmail WhatsApp AIM Amazon Wish List AOL Mail App.net Baidu Balatarin BibSonomy Bitty Browser Blinklist Blogger Post BlogMarks Bookmarks.fr Box.net BuddyMarks Buffer Care2 News CiteULike Delicious Design Float Diary.Ru Diaspora Digg diHITT Diigo DZone Evernote Fark Flipboard Folkd Google Bookmarks Hacker News Hatena Instapaper Jamespot Kakao Kindle It Line LiveJournal Mail.Ru Mendeley Meneame Mixi MySpace Netlog Netvouz NewsTrust NewsVine NUjij Odnoklassniki Oknotizie Outlook.com Pinboard Plurk Pocket Print PrintFriendly Protopage Bookmarks Pusha Qzone Rediff MyPage Renren Segnalo Sina Weibo SiteJot Slashdot Stumpedia Svejo Symbaloo Feeds Tuenti Twiddla TypePad Post Viadeo VK Wanelo Webnews Wykop XING Yahoo Bookmarks Yahoo Mail Yahoo Messenger Yoolink YouMob Yummly Facebook Twitter Google+ Pinterest Email LinkedIn Reddit Tumblr WordPress StumbleUpon Google Gmail WhatsApp AIM Amazon Wish List AOL Mail App.net Baidu Balatarin BibSonomy Bitty Browser Blinklist Blogger Post BlogMarks Bookmarks.fr Box.net BuddyMarks Buffer Care2 News CiteULike Delicious Design Float Diary.Ru Diaspora Digg diHITT Diigo DZone Evernote Fark Flipboard Folkd Google Bookmarks Hacker News Hatena Instapaper Jamespot Kakao Kindle It Line LiveJournal Mail.Ru Mendeley Meneame Mixi MySpace Netlog Netvouz NewsTrust NewsVine NUjij Odnoklassniki Oknotizie Outlook.com Pinboard Plurk Pocket Print PrintFriendly Protopage Bookmarks Pusha Qzone Rediff MyPage Renren Segnalo Sina Weibo SiteJot Slashdot Stumpedia Svejo Symbaloo Feeds Tuenti Twiddla TypePad Post Viadeo VK Wanelo Webnews Wykop XING Yahoo Bookmarks Yahoo Mail Yahoo Messenger Yoolink YouMob Yummly Facebook Twitter Google+ Pinterest Email LinkedIn Reddit Tumblr WordPress StumbleUpon Google Gmail WhatsApp AIM Amazon Wish List AOL Mail App.net Baidu Balatarin BibSonomy Bitty Browser Blinklist Blogger Post BlogMarks Bookmarks.fr Box.net BuddyMarks Buffer Care2 News CiteULike Delicious Design Float Diary.Ru Diaspora Digg diHITT Diigo DZone Evernote Fark Flipboard Folkd Google Bookmarks Hacker News Hatena Instapaper Jamespot Kakao Kindle It Line LiveJournal Mail.Ru Mendeley Meneame Mixi MySpace Netlog Netvouz NewsTrust NewsVine NUjij Odnoklassniki Oknotizie Outlook.com Pinboard Plurk Pocket Print PrintFriendly Protopage Bookmarks Pusha Qzone Rediff MyPage Renren Segnalo Sina Weibo SiteJot Slashdot Stumpedia Svejo Symbaloo Feeds Tuenti Twiddla TypePad Post Viadeo VK Wanelo Webnews Wykop XING Yahoo Bookmarks Yahoo Mail Yahoo Messenger Yoolink YouMob Yummly


Kijk ook eens bij:

 
E-mail
Wachtwoord

Onthoud mij
Wachtwoord vergeten? Word gratis lid!
   
Vakantie in Sicilië

 • Villa's, appartementen, vakantiehuizen
  Villa's, appartementen, vakantiehuizen  

  Villa's, appartementen, vakantiehuizen, en kastelen in Sicilië [o.a. Palermo, Taromina, Cefalù, Catania] zijn via Interhome online te bekijken en gemakkelijk te reserveren.

 • Hotel, pension, bed & breakfast
  Hotel, pension, bed & breakfast  

  Zoeken naar een hotel, bed & breakfast, spa, appartement, agriturisme of pension in Sicilië [o.a. Palermo, Taromina, Cefalù, Catania] gaat heel simpel via deze uitgebreide en overzichtelijke site.

 • Honderden vakantielinks op een rij
  Honderden vakantielinks op een rij  

  Snel en gemakkelijk online je vakantie in Sicilië [o.a. Palermo, Taromina, Cefalù, Catania] boeken doe je op OpVakantieNaarItalie.nl. Het aanbod is gevarieerd: je kunt er terecht voor pakketreizen, agriturismi, hotels, bed & breakfasts, stedentrips of jongerenreizen, maar ook voor het boeken van huurauto's en vliegtickets.

Vliegtickets
Boek je vakantiehuis!
Kamperen in Italië
Kamperen met Suncamp
Vakantiehuizen

Bezoek de Piazza’s

Online ferries boeken

Volg Italie.nl ook via:
Volg ons via Twitter Voeg ons toe op Facebook Blijf op de hoogte via RSS feeds Meld je aan voor de nieuwsbrief

  Italie.nl winnaar  
  2011 + 2012 + 2013!  
Italie.nl winnaar Travvies Award 2013, categorie bestemmingsspecialist

ItaliePunt

Interhome villa's, vakantiewoningen, kastelen, appartementenVakantiehuizen, villa’s en appartementen
Online boeken van vakantiehuis, villa, appartement, agriturismo en kasteel in Italië.
www.interhome.nl

Kamperen in Italië
Selecteer gemakkelijk je camping naar wens bij Camping & Co!
www.camping-and-co.com

Familiecampings, luxe campings en meer
Met de speciale kampeerformules van Vacanceselect.nl vind je snel en eenvoudig de ideale camping in Italië.
www.vacanceselect.nl

Heerlijke kampeervakanties
Zorgeloos kamperen op een mooie camping, met je eigen tent of in een vaste accomodatie
www.suncamp.nl

Autorondreizen Italië
Goedgedocumenteerde
avontuurlijke autorondreizen in heel Italië
www.rebeltravel.nl

By Italy Ads