- 500 gram mandarijnensap
- 3 mandarijnenschillen
- 200 gram suiker
- 4 eigeel
- 20 gram gelatine
- 200 gram panforte
- 500 gram room
- Verwarm het mandarijnensap met de van het wit ontdane mandarijnen. Leg de gelatine in koud water. Meng het eigeel met de suiker tot er een schuimige massa ontstaat. Tijdens het mengen de helft van het nog warme sap toevoegen. Hierna de massa in de pan met de rest van het sap gieten en blijven roeren terwijl het geheel heel langzaam verwarmd wordt op zacht vuur of liefst au bainmarie.
- Zodra de massa licht bindt, de pan van het vuur halen, de schillen eruit verwijderen en de gelatine goed af laten druipen en toevoegen aan de massa. In de tussentijd de room opkloppen en de panforte in schijfjes snijden. Voeg de panforte aan de afkoelende massa toe en spatel de room heel voorzichtig onder de massa. Verdeel de bavarois in vormen en dek ze af met folie en laat ze een paar uur afkoelen in de koelkast. Voor het serveren de vormen even in heet water dompelen en op een bord leggen. Afmaken met partjes mandarijn en met toefjes slagroom en in de koelkast bewaren tot kort voor serveren.
Buon appetito!!