- 1 kilogram scampi middelgrote (40-45gr)
- 125 gram bloem
- 100 milliliter witte wijn droge
- 1 eetlepel olijfolie
- 1 eiwit
- zout
- Frituurolie (liefst olijfolie Delicata)
- Zeef de bloem in een schaal, doe er de witte wijn en een lepel olie bij, meng het goed om klonten te vermijden. Dek het af met folie en laat het gedurende een uur staan.
- Spoel de gepelde scampi’s en dep ze met keukenpapier droog. Sla het eiwit op en meng het voorzichtig met het deeg. Bestuif de scampi’s met wat bloem.
- Haal de scampi’s door het deeg en frituur ze gedurende 4 a 5 minuten op 170 graden. Draai ze tussentijds om en als ze goudbruin gebakken zijn, afdeppen met keukenpapier en heet opdienen. Zouten en een zoetzure lauwe saus erbij serveren.
Buon appetito!!