- 12 grote verse shiitake of eekhoorntjesbrood
- 1 ui
- 3 teentjes knoflook
- 4 ansjovisfilets
- 1 ei
- 100 gram paneermeel
- 50 gram geraspte Parmigiano (parmezaanse kaas)
- 1 citroen
- gehakte peterselie
- wat melk
- olie
- zout
- peper
- Verwijder de stelen van de schoongemaakte paddestoelen. Hak ze samen met de ui, de knoflook en de ansjovisfilets klein. Fruit het geheel in de olie tot het bruin is en laat het afkoelen. Klop het ei los, meng de helft van het paneermeel met wat melk en roer het samen met de kaas in de afgekoelde massa. Zout en peper erbij.
- Bestrijk een vuurvaste schaal met olie, leg hierop de hoedjes. Vul de hoedjes met de vulling. Strooi hierover het paneermeel en besprenkel het met wat olie. Bak de paddestoelen 30 minuten in een voorverwarmde oven op 180 graden. Besprenkel met citroensap en serveer warm of koud.
Buon appetito!!