- 650 gram bloem
- 450 mililiter lauw water
- olijfolie
- 12 gram gist verse of 5 g gedroogde gist
- Dag 1: los 7 gr gist op in 200 ml lauw water en voeg 300 bloem toe. Kneed het deeg in een schaal en dak af met huishoudfolie. Laat 12 uur rusten.
- Dag 2: Los 5 gr gist op in 150 ml lauw water. Maak van 250 gr bloem een bergje met een kuiltje en giet daarin het water, voeg ook het deeg van dag 1 in stukjes toe. Kneed het geheel goed door. Maak van het deeg een bol en leg deze in een met bakpapier bedekte, bebloemde, vorm. Dek het brood af met een theedoek en laat anderhalf uur rusten.
- Bak het brood vervolgens in een voorverwarmde over eerst 10 minuten op 220 °C en daarna 40 minuten op180°C. Zodra het brood stevig is, kun je hem het beste uit de vorm halen en op een rooster afbakken.
Buon appetito!!