- 225 gram bloem
- 15 gram verse gist opgelost in 75 ml warm water (of 6 g gedroogde gist)
- 85 gram fijne kristalsuiker
- 100 mililiter witte wijn
- geraspte citroenschil
- 55 gram sultanarozijnen
- zonnebloemolie voor het frituren
- poedersuiker voor het bestuiven
- Klop alle ingrediënten, behalve de olie en de poedersuiker, tot een glad beslag. Laat dit 1 uur rusten op een warme maar niet te hete plaats.
- Zet een diepe pan met zonnebloemolie op het vuur en test de temperatuur door er een beetje beslag in te laten lopen. Als de olie meteen begint te knetteren en het beslag goudbruin kleurt, is de temperatuur goed.
- Doe een paar lepels beslag tegelijk in de olie, maak de pan niet te vol. Haal de oliebollen uit de pan als ze na ongeveer 4 minuten goudbruin zijn. Laat ze uitlekken op keukenpapier. Serveer ze warm en strooi er wat poedersuiker over. Het recept is voor 4 tot 6 personen.
Buon appetito!!