- 300 gram kikkererwten
- 300 gram gedroogde witte bonen
- 100 gram boekweitkorrels
- zuiveringszout
- zout
- zwarte peper
- olijfolie
- Zet een avond van tevoren kikkererwten, bonen en boekweitkorrels afzonderlijk te weken in een ruime hoeveelheid lauw water waaraan 2 theelepels zuiveringszout is toegevoegd.
- Giet de bonen en kikkererwten af, zet ze op in water met een beetje zout en laat ze ca.1 uur koken. Zet een halfuur voor de peulvruchten gaar zijn ook de boekweitkorrels in een aparte pan met licht gezouten water op en laat ze 30 minuten koken.
- Giet als alles gaar is de boekweitkorrels met het kookvocht en al bij de peulvruchten. In totaal dient de pan nu zo\'n 1.5 liter vloeistof te bevatten. Voeg zout toe en laat het geheel nog 15 minuten koken.
- Doe het bonengerecht over in een terrine en dien het op. Zet een molentje met zwarte peper en een fles olijfolie op tafel zodat iedereen zichzelf kan bedienen.
Buon appetito!!