- Kneed snel de bloem met de boter en de eidooiers, voeg de suiker, het bakpoeder en het zout toe en breng het geheel op smaak met de citroenrasp. Maak er een bal van, wikkel die in plasticfolie en leg hem 30 minuten te rusten in de koelkast.
- Bekleed een taartvorm van 26 cm doorsnee met bakpapier, rol het taartdeeg uit tot een passende lap, doe wat aluminiumfolie met bonen op de bodem, verwarm de oven voor tot 180 °C en en bak het circa 30 minuten.
- Haal de taart dan uit de oven, verwijder de bonen en besmeer hem met nutella. Eet hem koud.
Buon appetito!!
Dit recept wordt beschikbaar gesteld door Het grote Nutella-kookboek.
Dit kloeke boek bevat 350 verrassende en originele recepten met Nutella. Nutella is een begrip op onze ontbijttafel, maar deze Nutellabijbel maakt duidelijk dat er nog zoveel meer mogelijk is met dit bekende broodbeleg dan het enkel op je witte boterham te smeren. Van Nutella-cakejes tot Nutella-koekjes en van profiteroles met Nutella tot Nutella-ijs, het komt allemaal aan bod!