- 4 jonge wilde duifjes met de organen
- 4 eetlepels olijfolie
- 3 teentjes knoflook in schijfjes
- paar blaadjes salie
- twee takjes rozemarijn
- twee kruidnagels
- schil van een halve citroen
- een glas droge witte wijn
- 5 eetlepels azijn
- 2 ansjovisfilets
- zout naar smaak
- peper naar smaak
- sneetjes geroosterd pane casereccio (ongezouten boerenbrood uit Umbria)
- Haal de duifjes volledig schoongemaakt bij de poelier. Vraag de organen in een apart zakje erbij. Braad de duifjes aan in de olie samen met de organen in de olie. Voeg de knoflook, salie, rozemarijn, kruidnagels, schil van de citroen, wijn, azijn, zout en peper toe. Laat de pan met deksel een half uurtje op gematigd vuur staan en keer regelmatig de duifjes om en voeg, indien nodig, wat water toe. Haal het vlees van de botjes en bewaar een gedeelte voor later.
- Haal de organen uit de pan en maak ze fijn samen met een gedeelte van het duivenvlees in een keukenmachine. Giet het mengsel terug in de pan samen met de ansjovis als smaakversterker en laat het nog even warmen. Rooster de sneden brood in de oven tot de lichtbruin zien. Verdeel het apart gehouden duivenvlees over de crostini, sneden brood, en giet daarna de saus er overheen.
Buon appetito!!