Preparazione (voorbereiding) |
20 minuten |
Aspetta per ... (wachttijd) |
40 minuten |
|
|
Wil je Pandoro serveren, maar heb je geen tijd of zin om urenlang te wachten op la lievitazione, het rijzen, van het deeg,, maak dan een Finto Pandoro, 'nep' Pandoro. Dit recept zorgt ervoor dat je in recordtempo de bekende Pandoro uit Verona kunt maken. De kerstcake is gemakkelijk te maken en heeft een gusto irresistibile, onweerstaanbare smaak heeft. Met een kleine inspanning kun je fare un figurone. diepe indruk maken, op je gasten.
|
- 6 eieren
- 200 gram suiker
- 1,1 deciliter zonnebloemolie
- 0,4 decilliter melk
- 250 gram bloem
- 1 zakje bakpoeder
- 3 sinaasappelen
- poedersuiker
- Verwarm de oven voor op 170 graden.
- Was de sinaasappels, maak ze droog en rap de schil. Pers de sinaasappels en zorg dat je +/- 1,7 deciliter sap krijgt. Houd het polpa, vruchtvlees, apart.
- Rasp de scorza, schil, van de sinaasappel
- Splits de eieren en houd de dooiers en het eiwit in 2 grote schalen apart. Voeg de suiker toe aan de dooiers en klop het met een mixer tot een lichtgekleurd, schuimig mengsel. Terwijl je blijft kloppen met de mixer voeg je beetje bij beetje de olie toe, het sinaasappelsap, geraspte schil van de sinaasappels en de melk toe.
- Zeef de bloem en voeg deze toe aan het mengsel.
- Klop vervolgens het eiwit stijf en voeg dit voorzichtig toe aan het mengsel. Gebruik hiervoor een spatel en beweeg met de spatel van onder naar boven. Als het een homogeen mengsel is, voeg je het gezeefde bakpoeder toe. Gebruik hiervoor weer de spatel.
- Vet een bakvorm in voor een pandoro van 750 gram (of een tulbandvorm van vergelijkbaar formaat) en doe het mengsel in de bakvorm.
- Zet vervolgens de bakvorm in de oven en laat het mengsel 35 tot 40 minuten op 170 graden bakken.
Buon appetito!!