- 250 gram oud witbrood
- 1.5 deciliter melk
- 500 gram verse bladpeterselie
- 2 eieren
- 4 - 5 eetlepels bloem
- zout
- peper
- 50 gram boter
- enkele blaadjes salie
- 50 gram geraspte parmezaanse kaas
- Snijd het brood in kleine blokjes. Giet de melk erover en meng alles goed door elkaar. Laat het mengsel afgedekt minstens 2 uur goed doortrekken. Was de bladspinazie grondig en verwijder de dikke stelen. Blancheer de spinazie 2 minuten in ruim kokend water. Laat hem schrikken in koud water en laat hem goed uitlekken en afkoelen.
- Druk de spinazie goed uit en hak hem zo fijn mogelijk. Kneed de spinazie met het geweekte brood, de eieren en 4 -5 eetlepels bloem tot een soepel deeg. Breng dat op smaak met zout peper en nootmuskaat. Breng in een grote pan 2 liter zout water aan de kook. Vorm een proefballetje met 2 eetlepels en doe dit in het kokende water. Laat dit in ca. 5 minuten gaar worden.
- Vul afhankelijk van de consistentie de rest van het brooddeeg met bloem of melk aan. Vorm balletjes en kook deze in het water gaar. Haal ze met een schuimspaan uit de pan laat ze uitlekken en leg ze op een voorverwarmde schaal. Smelt de boter en fruit salieblaadjes erin. Roer de boter door de balletjes, bestrooi ze met de geraspte kaas en serveer ze heet.
Buon appetito!!