- 3 eidooiers
- 3 eetlepels basterdsuiker
- 2 deciliter Marsala
- 3 eetlepels sterke espresso
- 250 gram mascarpone
- 125 gram room lobbig geklopt
- 1 eiwit
- 1 pak savoiardi of lange vingers
- 1 eetlepel cacaopoeder
- Klop de eidooiers met suiker au bain marie licht en luchtig. Langzaam een paar eetlepels Marsala toevoegen en blijven kloppen tot het mengsel lobbig wordt. Laat hierna afkoelen. Roer de koffie door de mascarpone. Klop het eiwit stijf en spatel de room en het eiwit voorzichtig door de eidooiers en de suiker.
- Leg de savoiardi naast elkaar in een schaal, begiet ze met de rest van de drank. Bedek ze daarna met de helft van de Mascarpone. Doe hieroverheen de helft van het eimengsel en daaroverheen de helft van de slagroom. Herhaal dit en zet de tiramisu in de koelkast.
- Net voor dat hij wordt opgediend de cacaopoeder erover strooien. Bij voorkeur door een (thee)zeefje zodat je een gelijkmatige verdeling krijgt.
Buon appetito!!