- 4 schoongemaakte rode ponen
- 8 eetlepels olijfolie
- 300 milliliter witte wijn
- snufje zout
- 100 gram zwarte olijven ontpit
- 4 teentjes fijngehakte knoflook
- 2 gehalveerde citroenen
- 4 eetlepels fijngehakte peterselie
- Doe de ponen in een ovenvaste schaal, giet de olie en witte wijn erover en voeg zout, olijven, knoflook en citroen toe. Dek de schaal af met aluminiumfolie en bak de vis 20 minuten in een voorverwarmde oven op 170 graden Celcius tot het vlees makkelijk van de graten loslaat.
- Bestrooi de vis met peterselie en dien direct op.
Buon appetito!!
Dit recept wordt beschikbaar gesteld door De Zilveren Lepel.
Zeg je Italiaans koken, dan zeg je De Zilveren Lepel. In Italië wordt De Zilveren Lepel al meer dan zestig jaar verkocht en van generatie op generatie doorgegeven. Maar dit standaardwerk wordt ook steeds bijgewerkt, zodat zowel beginnende als gevorderde koks ook in het noordelijker deel van Europa echt Italiaans kunnen koken.De nieuwe editie van De Zilveren Lepel telt bijna 1.500 pagina's, met meer dan 2.000 authentieke recepten en 400 nieuwe foto's. uiteraard nog steeds met uitgebreide uitleg over kooktermen en keukengerei en een register waarin gezocht kan worden op ingrediënt, gang, Italiaanse en Nederlandse receptnaam.