- 500 gram bloem type 00 (hele fijne witte bloem)
- 250 milliliter moscato (licht mousserende droge witte wijn)
- 150 gram vloeibare honing
- 125 gram milde olijfolie
- 1 sinaasappel
- kaneelpoeder
- Frituurolie
- Maak op het aanrecht een bergje van de bloem. Maak er een kuiltje in en giet hier de milde olijfolie, de moscato, een mespunt kaneelpoeder en de geraspte schil van de sinaasappel in. Kneed dit mengsel tot je een soepel deeg overhoudt. Rol het deeg uit tot een rol met een diameter van ongeveer 3 cm. Snijd hiervan stukjes af, zodat min of meer vierkante vormpjes ontstaan. Haal deze gnocchi nog even licht door de bloem, en haal ze vervolgens licht over de fijne mazen van een rasp. Hierdoor ontstaat een geribbelde ‘rug’ die later de saus goed kan vasthouden.
- Frituur de gnocchi ongeveer 10 à 15 min in voldoende hete frituurolie. Zet in de tussentijd een andere pan op het vuur waar je de honing en het sap van de sinaasappel in doet. Roer dit met een houten pollepel door tot aan het kookpunt, het wordt overigens niet helemaal een gladde saus. Haal vervolgens de gefrituurde turdiddri door het hete honing-sinaasappel mengsel. Je kunt dit het beste met een vork doen, zodat de saus als een laagje aan de turdiddri blijft kleven. Serveer de turdiddri warm.
Buon appetito!!