- Kook de aardappels in hun schil tot ze heel gaar zijn, haal de schil eraf en stamp ze fijn terwijl ze nog heel warm zijn (of haal ze door de passapatate, de aardappelpers). Vermeng deze aardappelpuree op een hard aanrechtblad met kleine beetjes meel tot een consistent geheel is ontstaan dat niet aan de handen blijft kleven.
- Maak vingerdikke rollen en snij deze in stukjes van 2 cm. Rol ze lichtjes door het meel zodat ze met een heel dun laagje worden bedekt. Plet ze licht met een vork of rol ze van de fijnste zijde van een rasp, en leg ze daarna van elkaar af op theedoeken. Kook de gnocchi in ruim gezout water, in kleine hoeveelheden, zodat ze niet aan elkaar gaan kleven.
- De gnocchi zijn klaar zodra ze boven komen drijven. Voor het maken vangnocchi met een ei erdoor, gebruik 300 gram meel plus 1 ei per kg aardappelen. Voeg het ei toe bij het maken van de mix. De rest van de preparazione blijft hetzelfde.
- Nu de basis klaar is, kun je de gnocchi voorzien van een (zelfgemaakte) saus naar keuze.
Buon appetito!!