Deze bollen lijken wel wat op de Nederlandse oliebollen en zijn verrukkelijk bij een glas mousserende prosecco.
- 225 gram bloem
- 15 gram gist vers of
- 6 gram gist gedroogd, opgelost in 75 ml water
- 85 gram fijne kristalsuiker
- 100 ml witte wijn
- geraspte schil van 1 onbespoten citroen
- 55 gram sultana rozijnen
- zonnebloemolie voor het frituren
- poedersuiker voor het bestuiven
- Klop alle ingrediënten, behalve de olie en de poedersuiker, tot een glad beslag. Laat dit 1 uur rusten op een warme maar niet te hete plaats.
- Zet een diepe pan met zonnebloemolie op het vuur en test de temperatuur door er een beetje beslag in te laten lopen. Als de olie meteen begint te knetteren en het beslag goudbruin kleurt, is de temperatuur goed.
- Doe een paar lepels beslag tegelijk in de olie, maak de pan niet te vol. Haal de oliebollen uit de pan als ze na ongeveer 4 minuten goudbruin zijn. Laat ze uitlekken op keukenpapier. Serveer ze warm en strooi er wat poedersuiker over. Het recept is voor 4 tot 6 personen.
Buon appetito!!
Dit recept is afkomstig uit het kookboek La Dolce Vita van Ursula Ferrigno - La Dolce Vita.