Wie kent 'm niet? Of misschien beter: wie heeft 'm niet: De Zilveren Lepel, de Italiaanse kookbijbel?! Deze editie, waarin Napoli [Napels] en de Costa amalfitana [Amalfitaanse kust] centraal staan, lijkt niet echt op zijn lijvige zus...
Bekijk alvast drie recepten met bijbehorende foto's uit dit heerlijke kookboek:
Win een exemplaar van De Zilveren Lepel Napels en de Amalfikust!
Italie.nl heeft een grandissimo trasloco, megagrote verhuizing, achter de rug en is in een nieuw jasje gestoken. De dozen met honderden authentiek Italiaanse recepten zijn nu finalmente uitgepakt en staan weer online. Ter gelegenheid daarvan organiseren we samen met De Zilveren Lepel Napels en de Amalfikust een fotowedstrijd. Mail je foto van een van de Italie.nl recepten en maak kans op een van de vijf exemplaren van 'De Zilveren Lepel Napels en de Amalfikust' t.w.v. € 35. De mooiste foto's krijgen een plekje bij het recept op Italie.nl. De inzending sluit op 10 december 2017.
Meer over het kookboek Napels en de Amalfikust
Wie ooit aan de Costa amalfitana is geweest, weet hoe zonnig het er is. Zomer en winter... het is er heerlijk! De keuken van Campania, de regione waarin Napels en de Amalfitaanse kust liggen, is uniek. Wat vanaf de zee aan land wordt gebracht staat centraal. En vergeet ook niet de grote limoni, citroenen, waarvan o.a. Limoncello wordt gemaakt. Napoli staat natuurlijk bekend om zijn pizza.
In het boek wordt elk recept geflankeerd door een paginagrote foto waarvan je het water in de mond loopt. De foto's van het landschap doen je spontaan verlangen naar vakantie. De info over de steden, de streek, gebruiken, achtergrondinformatie over het eten etc.maken dat het een 'kookboek plus' is waarmee je lekker op de bank kruipt om te lezen. De zon gaat vanzelf schijnen!
Hardcover, Bestel online