Ciao cari amici,
Zijn wij even blij dat we nagenoeg alle verhuisdozen eindelijk hebben uitgepakt! De grandissimo trasloco, megagrote verhuizing, van het oude naar het nieuwe platform voor Italie.nl was een enorme klus. È chiaro come il sole, het is zo klaar als een klontje, dat we we blij zijn als de laatste puntini,
puntjes, op de i staan. Mille grazie voor alle positieve reacties tot nu toe!
Ricette italiane
Finalmente zijn ook de dozen met honderden authentiek Italiaanse recepten uitgepakt. Je kunt gemakkelijk een selectie maken op basis van gang, streek, moeilijkheid, type gerecht of ingrediënt. Bovendien rekent de nieuwe module per recept uit welke hoeveelheden je nodig hebt. Comodissimo, superhandig!
Win een van de vijf kookboeken!
Om te vieren dat de receptendatabase weer helemaal gevuld is, organiseert Italie.nl samen met De Zilveren Lepel Napels een fotowedstrijd. Kies een recept uit onze receptendatabase, maak voor 10/12/17 een passende foto van het eindresultaat en wie weet win jij een van de vijf heerlijke kookboeken boordevol ricette squisite, heerlijke recepten.
De Zilveren Lepel Napels
Wie kent 'm niet? Of misschien beter: wie heeft 'm niet: De Zilveren Lepel, dé Italiaanse kookbijbel die van moeder op dochter overgaat?! De Zilveren Lepel Napels is de nieuwste in deze kookboekenreeks. Het boek lijkt niet echt op zijn lijvige zus... Elk recept wordt namelijk geflankeerd door een prachtige, paginagrote foto. Je kruipt er bovendien mee op de bank om te lezen over de streden, gebruiken, achtergrondinformatie. We selecteerden drie recepten voor jou én hebben een speciale aanbieding (zie onderaan)!
Campania
En als we het dan toch over Campania hebben… wat een heerlijke regione is dat! Heerlijk om te ontdekken tijdens een citytrip naar Napoli of met Sorrento als sfeervolle uitvalsbasis voor de prachtige Costa amalfitana, Capri, de Vesuvius, Paestum, Ercolano. De zon lijkt er altijd te schijnen. Bekijk ter inspiratie het Campania foto-album en stuur ons vooral ook jouw foto's toe, wie weet belanden die in het album! Zin om te gaan? Bekijk ook onze reistips!
Mangiare per gusto, non per fame
De essentie van de keuken van Campania is 'mangiare per gusto, non mangiare per fame', ofwel eten 'om de lekker' en niet om de honger te stillen. Dat lukt ongetwijfeld met een overheerlijke pizza die zijn bakermat heeft in Napoli of een van de andere regionale gerechten. Drink er een wijn uit de regione bij en sluit het diner af met een limoncello waarvan je de speciale grote limoni,
citroenen, overal ziet hangen.
Pizza werelderfgoed?
Het zijn spannende tijden voor de pizzaliefhebbers. Al zeven jaar lang is men namelijk bezig om de pizza te laten opnemen als immaterieel werelderfgoed van de Unesco. Maar liefst 2 miljoen handtekeningen moeten daar nu eindelijk voor zorgen. Dat aantal werd afgelopen weekend bereikt in Napoli. Maar daarmee zijn ze er nog niet… Chissà, misschien, wordt de pizza eindelijk werelderfgoed!
Ma che vuoi?!
Als geen ander volk beheersen Italianen de kunst om zonder woorden duidelijk te maken wat ze bedoelen, wereldwijd staan ze bekend om hun expressieve gesti, handgebaren. Nu is deze gebarentaal voor de buitenlander niet altijd even duidelijk. Sommige gebaren zijn hier onbekend, andere hebben een compleet andere betekenis… Occhio! Let op!
Ontvang jij de nieuwsbrief nog niet, meld je dan nu aanArrivederci!
Ontvang gratis de
Posta Prioritalie.nl
nieuwsbrief