- lamsvlees klein gesneden
- 2 ui
- 100 gram boter
- 1 eetlepel varkensvet
- nootmuskaat
- bloem
- 0.5 liter bouillon
- 0.5 liter witte wijn droge
- 1 glaasje witte azijn
- 1 glaasje brandy
- 3 eierdooiers
- citroen
- 1 eetlepel aardappelmeel
- zout
- peper
- Fruit de fijngesneden uien in varkensvet en boter. Breng op smaak met zout, peper en wat nootmuskaat. Laat hierin de met bloem bestreken stukken vlees op hoog vuur bakken tot ze bruin kleuren. Besprenkel het vlees met de bouillon en wanneer dit verdampt is, doe je achtereen volgens de wijn, de azijn en de brandy erbij.
- Laat het circa 50 minuutjes koken, haal het vlees uit de pan en doe het in een ovenschaal. Zeef het kookvocht, doe de eierdooiers en het citroensap erbij en meng het goed tot een homogene saus. Doe de hete saus over het vlees en doe het 5 minuten in de oven. Daarna kun je het gerecht meteen opdienen.
Buon appetito!!