- 3 eetlepels olijfolie
- 2 stengels bleekselderij fijngehakt
- 3 wortels fijngehakt
- 2 teentjes knoflook uitgeperst
- 1 ui fijngehakt
- 1 takje rozemarijn
- 1,5 kilogram runderrollade niet gekruide magere
- 6 deciliter Barolo
- zout
- peper
- versgeraspte nootmuskaat
- Verhit de olie in een braadpan en fruit de groentes en de knoflook 5 minuten. Doe de rozemarijn en het vlees erbij en bak het rondom goudbruin.
- Giet de wijn over het vlees, dek de braadpan af en laat alles 3 uur zachtjes koken tot het vlees gaar is. Neem het vlees uit de pan en houd het warm.
- Meng het stoofvocht met de groentes in een blender tot een gladde saus ontstaat. Voeg zout, peper en nootmuskaat toe en verwarm de saus opnieuw.
- Snijd het vlees in dikke plakken en giet er de saus over.
Buon appetito!!