- 1 diepvrieskreeft
- 200 gram garnalen
- 1 inktvistube
- 400 gram mosselen
- 400 gram venusschelpjes
- 1 rode poon
- 400 gram zoetwatervis naar smaak
- 200 gram zeepaling
- 150 gram gepelde tomaten
- 1 ui
- 1 wortel
- 1 selderie
- 200 gram witte wijn
- verse peterselie
- 1 spaanse peper
- 4 sneden stevig doker brood
- 2 tenen knoflook
- Laat de visboer uw vis fileren. Snijd de filets in kleinere stukken. Hak de groenten fijn. Verwarm de olie in de pan op hoog vuur. Fruit hierin de groenten aan en voeg het pepertje en de peterselie toe. Voeg de kreeft, de garnalen de schoongemaakte en aan ringen en kleine stukken gesneden inktvis toe.
- Roer het geheel goed door en als het goed aangebakken is, met witte wijn afblussen en onder toevoeging van wat water 10 minuten laten doorkoken. Verwijder de kreeft en de garnalen, voeg de tomaten toe en laat weer 10 minuten doorkoken. Zout toevoegen. Haal ook de vissen uit de pan. Kook in een andere pan op matig vuur de schoongeschrobde mosselen en venusschelpjes in wat witte wijn met water.
- Doe het kookvocht hiervan bij de soep. Voeg de rest van de vissen toe en stoof ze gaar. Voeg hierna de inktvissen en de schaaldieren toe. Rooster het brood en wrijf het met knoflook in, leg het op een heet diep bord en schenk de hete soep eroverheen.
Buon appetito!!