- 200 gram bloem
- 1 eetlepel honing
- 50 gram amandelen
- 1 theelepeltje olie
- 2 eieren
- 1 eetlepel witte wijn
- poedersuiker
- 100 gram pure chocola
- kaneel
- 1 glaasje rum
- zaadolie
- 1 eetlepel water
- 25 gram gekonfijte vruchtjes
- 250 gram kastanjes
- Terwijl je de kastanjes kookt, maak je in een kom een mengsel van bloem, olie, wijn en water. Kneed het goed tot een glad en compact deeg. Maak er met een deegroller een dunne platte lap van en verdeel het in rondjes van ongeveer 7 cm. Haal wanneer de kastanjes gekookt zijn de schil eraf. Maak ze daarna fijn en vermeng ze met de rum, chocola, amandelen, gekonfijte vruchtjes en de kaneel.
- Bedek elk rondje deeg met wat van deze vulling en doe er vervolgens een ander deegrondje overheen. Bak ze in voldoende hete olie en verwijder het teveel aan olie met keukenpapier.
- Bestrooi de calciuni voor het serveren met poedersuiker.
Buon appetito!!