- 250 gram oud witbrood of broodjes
- 3 eieren
- 250 gram melk
- 100 gram doorregen spek
- 1 ui
- 1 bosje gladde peterselie
- 50 gram salami
- 6 eetlepels bloem
- zout
- peper
- geraspte nootmuskaat
- Snijd het brood in kleine blokjes en doe deze in een schaal. Klop de eieren met de melk, giet het mengsel over het brood en laat het 20 minuten staan. Roer af en toe. Snijd het spek in kleine dobbelsteentjes. Hak de peterselie en de ui fijn. Bak het spek uit voeg de ui en de helft van de peterselie toe en laat dit 2 minuten meebakken.
- Snijd de salami in kleine blokjes en roer deze samen met de rest van de peterselie door het spekmengsel. Zeef de bloem erin. Breng het geheel op smaak met zout, peper en geraspte nootmuskaat. Breng circa 1.5 liter water aan de kook. Vorm met droge handen 10 gelijke balletjes en kook ze gaar.
Buon appetito!!