- 6 plakjes aubergine overdwars gesneden, 5 mm dik
- 250 gram fior di latte mozzarella
- 2 rode paprika’s
- 12 velletjes eierpasta 8-10 cm
- olie voor de ovenschaal
- 10 gram boter
- basilicumblaadjes
- 50 gram geraspte parmigiano of pecorino
- 200 ml gepureerde tomaten of passata
- zwarte peper
- Doe de plakjes aubergine in een kom en bestrooi ze met zout. Zet er iets zwaars op en laat alles 1 uur staan. Snijd de fior di latte in reepjes en laat ze in een zeef uitlekken.
- Verhit de oven tot 200 °C.
- Rooster de paprika’s 30 minuten in de oven en keer ze halverwege. Haal de paprika’s uit de oven en verlaag de oventemperatuur tot 180 °C. Ontvel de paprika's zodra ze daar koel genoeg voor zijn en verwijder de pitjes. Snijd de paprika’s in reepjes en laat ze op keukenpapier uitlekken.
- Maak intussen de pasta zoals beschreven en snijd er vierkantjes van. Kook ze in een grote pan kokend water met zout beetgaar. Leg ze even in koud water, giet ze af en laat ze 15 minuten rusten.
- Spoel en droog de plakjes aubergine goed. Druppel wat olie in een ondiepe ovenschaal en leg er de plakjes aubergine in. Bedruppel ze ook met olie. Bak ze in de oven aan beide kanten bruin en haal ze eruit maar laat de oven aan.
- Beboter een ovenschaal met net genoeg plaats voor 12 cannelloni. Verdeel de aubergine, paprika, mozzarella en basilicum over de 12 vierkantjes. Bestrooi alles met zout, peper en geraspte kaas. Rol ze op, leg ze in de ovenschaal en bedek ze met de gepureerde tomaten en de klontjes boter. Zet het gerecht 20 minuten in de oven. Haal het eruit en laat het 5-10 minuten staan voor u het op tafel zet.
Grazie a...
Met dank aan De Zilveren Lepel Napels en de Amalfikust voor het beschikbaar stellen van het recept en de foto uit het kookboek. De foto is gemaakt door Simon Bajada.
Wie kent 'm niet? Of misschien beter: wie heeft 'm niet: De Zilveren Lepel, de Italiaanse kookbijbel?! Dit kookboek, waarin Napoli [Napels] en de Costa amalfitana [Amalfitaanse kust] centraal staan, staat, in tegenstelling tot zijn lijvige zus, boordevol smakelijke foto's. En natuurlijk recepten. Dit recept is er een van.
Buon appetito!!