- 6 artisjokken
- een kom water
- citroensap sap van 1 citroen
- 2 teentjes gesneden knoflook
- 90 milliliter olijfolie extra vergine
- 1 eetlepel bladpeterselie fijngesneden
- zout
- peper
- Verwijder de uiteinden, de taaie buitenste bladeren en het hooi van de artisjokken en snijd elke artisjok verticaal in vier delen. Leg ze direct in een kom met water en citroensap, om te voorkomen dat ze gaan verkleuren. Laat de artisjokken uitlekken en dep ze droog.
- Bak het knoflook een paar minuten in de olie tot licht goudbruin. Voeg de artisjokken toe en doe een deksel op de pan. Bak de artisjokken circa 10 minuten op een laag vuur, zo nu en dan roerend. Neem het deksel van de pan, voeg naar smaak zout en peper toe, bestrooi de artisjokken met bladpeterselie, meng alles goed en serveer het gerecht direct.
Buon appetito!!