- 400 gram pompoen
- 50 ml olijfolie
- 1 teen knoflook geschild maar heel
- 700 gram ongepelde garnalen
- 50 ml droge witte wijn
- 1 eetlepel roze peperkorrels
- 500 gram spaghetti alla chitarra
- 2 eetlepels kleingesneden peterselie
- Snijd de pompoen in net zulke lange, dunne reepjes als de spaghetti alla chitarra. Verhit de olie in een grote koekenpan. Bak de knoflook bruin en gooi de teen weg. Bak de pompoen 5 minuten al roerend op hoog vuur. Roer er de garnalen door en bedruppel alles na 5 minuten met de wijn. Laat hem verdampen, zet het vuur laag en voeg de peperkorrels toe.
- Kook de spaghetti intussen in een grote pan water met zout beetgaar. Laat ze uitlekken en meng ze voorzichtig met de pompoen en garnalen. Schep het gerecht in een warme schaal, bestrooi het met de peterselie en zet het heet op tafel.
Grazie a...
Met dank aan De Zilveren Lepel Napels en de Amalfikust voor het beschikbaar stellen van het recept en de foto uit het kookboek. De foto is gemaakt door Simon Bajad.
Wie kent 'm niet? Of misschien beter: wie heeft 'm niet: De Zilveren Lepel, de Italiaanse kookbijbel?! Dit kookboek, waarin Napoli [Napels] en de Costa amalfitana [Amalfitaanse kust] centraal staan, staat, in tegenstelling tot zijn lijvige zus, boordevol smakelijke foto's. En natuurlijk recepten. Dit recept is er een van.
Buon appetito!!