- boter om in te vetten
- 200 gram bloem plus extra om te bestuiven
- 370 gram suiker
- 1½ theelepels bakpoeder
- 4 eetlepels cacaopoeder ongezoet plus extra om te bestuiven
- 4 eetlepels instantkoffie
- 1 theelepel zuiveringszout (dubbelkoolzure soda)
- 300 milliliter olie
- 125 gram volle yoghurt
- 5 eetlepels rum
- 3 eieren
- poedersuiker om te bestuiven
- zout
- Om deze mokka tulbandcake met rum voor 8-10 personen te maken, verhit je als eerste de oven tot 200 °C. Je prepareert een tulbandvorm met boter en bloem. Doe de suiker en bloem met het bakpoeder, cacaopoeder, de koffie, het zuiveringszout (dubbelkoolzure soda) en een mespunt zout in de kom van de keukenmachine en draai ze door elkaar.
- Meng er eerst de olie, yoghurt en rum door en doe er vervolgens met draaiende motor een voor een de eieren bij. Giet het mengsel in de vorm. Bak de tulband 40 minuten. Laat hem volledig afkoelen en stort hem op een schaal. Bestuif met cacao en poedersuiker en serveer de tulband in plakken.
Buon appetito!!
Dit recept is beschikbaar gesteld door De Zilveren Lepel Kookschool Dolci. Dit kookboek bevat meer dan 75 recepten voor authentieke Italiaanse taarten, cakes en koekjes. Je vindt in dit boek recepten voor de knapperigste cantuccini en amaretti, maar ook voor citroencupcakes, frambozenricottataart en aardbeientaart met zabaglione.
De Zilveren Lepel Dolci boek maakt deel uit van de nieuwe, budgetvriendelijke serie De Zilveren Lepel Kookschool: basiskookboeken met recepten van de gerespecteerde experts van De Zilveren Lepel, het bestverkochte Italiaanse kookboek van de afgelopen 60 jaar. Per boek haal je de smaak van Italië in huis met ruim 75 nieuwe basisrecepten. Inclusief stap-voor-stapfoto's, technieken, informatie over ingrediënten en bij elk recept een smakelijke foto. Andere delen in de serie zijn: De Zilveren Lepel Kookschool Pizza en De Zilveren Lepel Kookschool Pasta.