- 2 plakken panettone
- 16 conchiglioni pastaschelpen
- 200 gram ricotta van koemelk
- 200 gram zalm gerookt
- Roze peper
- zout
- boter
- 2 eetlepels kookvocht
- Kook de pastaschelpen bijna gaar in voldoende water met zout gedurende 2/3 van de tijd die aangegeven staat op het pak. Giet de schelpen af en laat ze afkoelen in een kom ijswater. Giet de schelpen opnieuw af en bewaar ze in een schone, katoenen doek. Passeer de ricotta door de zeef, doe de ricotta vervolgens in een kom samen met de zalm, peper en het kookvocht en mix het geheel niet helemaal tot een homogene massa.
- Rooster de Panettone een paar minuten in een voorverwarmde oven (150 graden), laat de Panettone afkoelen en verkruimel deze daarna.
- Vul de pastaschelpen met het ricottamengsel.
- Leg de gevulde pastaschelpen voorzichtig in een ingevette ovenschaal, bestrooi ze met de Panettonekruimels en leg op iedere schelp wat boter.
- Bak de pastaschelpen 10 tot 15 minuten op 180 graden in de oven, gratineer ze de laatste 2 minuten onder de grill. Laat ze even afkoelen en serveer dit gerecht met een ottimo, voortreffelijke, Pinot Grigio uit de regio Trentino Alto Adige. Buon appetito!
Buon appetito!!