- 125 gram bloem
- 1/4 liter melk
- 2 eieren
- 25 gram boter
- 500 gram radicchio
- 100 gram gorgonzola
- 50 gram room
- 25 gram boter
- geraspte Parmigiano
- zout
- peper
- 50 gram boter geklaard
- 50 gram Parmigiano geraspt
- Zeef de bloem in een schaal en voeg zout toe. Onder voortdurend kloppen langzaam de melk toevoegen waarbij opgepast moet worden voor klontjes. Eieren losslaan en toevoegen tot er een homogene massa ontstaat. Dek het deeg af met folie en laat het een paar uur rusten. Bak de crêpes op matig vuur zo dun mogelijk aan twee kanten. Was de radicchio en snij hem in stukken. Fruit hem aan in de boter en voeg zout en peper toe.
- Laat hem 10 minuten stoven met gesloten deksel. Vermeng de gorgonzola met de room en plet het geheel met een vork. Voeg hieraan de afgekoelde radicchio toe en een handjevol parmigiano. Doe op iedere crêpe een deel van de vulling, vouw de crêpes in vieren en plaats ze allen op een schaal. Bestrooi het geheel met parmigiano, besprenkel het met de geklaarde boter en plaats het geheel 10 minuten in een hete oven.
Buon appetito!!