- 350 gram bloem
- 300 gram suiker
- 1 ei
- 2 lepels brandewijn voor de vulling
- 100 gram walnoten gepelde
- 100 gram rozijnen
- 100 gram sultanarozijnen
- zoete witte wijn
- 4 vijgen gedroogde
- 4 pruimen gedroogde
- 50 gram versuikerde ceder
- 50 gram pijnboompitten
- 50 gram chocoladefondant
- 1 citroenschil
- 1 sinaasappelschil
- 50 gram boter
- 1 eetlepel paneermeel
- 1 ei
- 1 eigeel
- Kneed eerst het deeg goed door en leg hem te rusten. Besprenkel de rozijnen en de sultana\'s met de wijn. Versnipper de noten, de vijgen, de pruimen en de ceders en voeg hierbij de pijnboompitten, de uitgelekte rozijnen en sultana\'s, de geraspte chocolade, de schillen van de citroen en de sinaasappel, het in wat boter aangefruite paneermeel, het eigeel en het tot schuim geslagen eiwit. Meng alles goed door elkaar, liefst handmatig.
- Rol het deeg uit tot een rechthoek met een deegroller en verspreid de vulling in een strook in het midden van het deeg en vouw de zijden over de vulling. Rol het deeg op tot een spiraalvorm. Leg de vorm op een vochtig gemaakte ovenplaat en bestrijk de oppervlakte met het eigeel en bestrooi hem met poedersuiker. Bak de taart 45 minuten op 200 graden Celcius en laat hem afkoelen. Snijd hem in parten, doop de stukken naar believen in de Slivowitz, Grappa of witte zoete wijn. Het gerecht is voor 10 personen
Buon appetito!!