- 1 haas in 4 stukken gesneden
- 450 mililiter rode wijn
- 3 eetlepels Marsala
- 1 kleine stengel bleekselderij fijngehakt, met blad
- ½ fijngehakte ui
- ½ fijngehakte wortel
- 1 fijngehakt teentje knoflook
- 2 eetlepels zonnebloemolie of andere lichte plantaardige olie
- 1 laurierblad
- 4 kruidnagels
- 1 theelepel kaneelpoeder
- zout
- peper
- Fruit de ui, wortel, bleekselderij en knoflook in de hete olie tot ze zacht zijn. Bak de stukken haas rondom goudbruin en giet de wijn eroverheen. Doe het laurierblad, de kruidnagels, het kaneelpoeder en wat zout en peper erbij en laat de haas 30 minuten zachtjes stoven in de afgedekte pan. Als je de lever nog hebt, kun je deze 1 minuut laten meestoven.
- Meng het stoofvocht (eventueel met lever) in een keukenmachine of blender tot er een gladde saus ontstaat, giet het weer terug in de pan en laat de haas nog even doorwarmen (een jonge haas is binnen 45 minuten gaar). Voeg de marsala tegen het einde van de bereidingstijd toe.
Buon appetito!!