- VOORDEEG
- 22 gram verse gist
- 250 gram volle melk
- 50 gram fijne tarwebloem
- 30 gram griessuiker
- DEEG
- 100 gram boter
- 450 gram fijne tarwebloem
- 50 gram griessuiker
- 2 eidooiers
- zout snufje
- poedersuiker handje
- slagroom
- 5 DL room 40%
- 50 gram griessuiker
- Bereid het voordeeg. Week de gist in de lauwe melk en meng daarna met de tarwebloem en de griessuiker. Dek af en laat de gist opborrelen gedurende maximaal een halfuur.
- Bereid het deeg. Laat de boter smelten. Meng alle ingrediënten voor het deeg en voeg daarna het voordeeg toe. Kneed tot een mooie deegbol, leg die in een kom en dek af met een keukenhanddoek. Laat minimaal 2 uur rijzen zodat de deegbol verdubbelt in grootte.
- Warm de oven voor op 200 °C.
- Bebloem de werktafel. Rol het deeg uit tot een lange worst en verdeel die in gelijke stukken van 5 à 6 centimeter (ca. 70 gram per stuk). Vorm ieder stuk tot een ovalen broodje.
- Leg de broodjes op bakpapier en laat gedurende 20 minuten opnieuw rijzen onder een keukenhanddoek.
- Bevochtig met een kwast en bestrooi met poedersuiker.
- Plaats in de oven en bak af gedurende 13 à 15 minuten.
- Bereid de slagroom. Meng de room met de griessuiker en klop luchtig tot een fluwelen crème. Snijd de maritozzi doormidden en serveer warm of afgekoeld met een toef slagroom. Heerlijk bij een Romeinse espresso!
Buon appetito!!
Dit recept wordt beschikbaar gesteld door 50 tinten Amore.
'50 tinten amore' is een eet-leesboek dat niet alleen Italië-liefhebbers in extase brengt. Het kookboek bevat recepten uit verschillende regioni van Italië, afgewisseld met stomende verhalen. Een unieke invalshoek.
Zwoele zaligheden
Een bijzondere culinaire roadtrip door Italië waarbij een mysterieuze schone zijn pad kruist. Ze toont hem het land en de cultuur en laat hem kennismaken met de heerlijke mediterrane keuken: van ossobuco alla milanese en Venetiaanse tiramisu tot de maritozzi uit Rome. Maar ondertussen hongert hij vooral naar haar... That's amore!
Het kookboek '50 tinten amore' is een samenwerking tussen een drietal. Stefaan Daeninck, productontwikkelaar, conceptbegeleider en foodstylist. Debbie Brackez, journaliste leerkracht en auteur van erotische short stories. Bart Van Leuven, foodfotograaf, maakte met Stefaan heel wat heerlijke kookboeken.