- 500 gram bloem
- Nutella
- 20 gram gist
- 90 gram boter
- 3 eieren
- 1 citroen
- melk
- 100 gram suiker
- poedersuiker
- gekleurde vruchtenkoekjes
- Maak een bolletje deeg van 100 g bloem en de in een beetje lauwe melk opgeloste gist, snijd er een kruis in en laat het, afgedekt, op een warme plek rijzen. Kneed de rest van de bloem met een heel ei, een eidooier, zout, suiker, zachte boter, de geraspte schil van de citroen en een beetje lauwe melk. Rol het deeg uit samen met het gerezen bolletje, maak er opnieuw een bol van en laat die twee keer een uur rijzen. Rol het gerezen deeg uit tot een rechthoek van 3 mm dik.
- Snijd drie stroken, smeer die in met nutella, rol ze op, vlecht ze en vorm er een krans van. Bedek de bakplaat met bakpapier, laat de krans 5 uur rijzen en bestrijk hem met eigeel.
- Verwarm de oven voor tot 190 °C en bak hem circa 20 minuten. Haal nu de krans uit de oven, laat hem afkoelen, versier hem met gekleurde vruchtenkoekjes en bestrooi hem met poedersuiker.
Buon appetito!!
Dit recept wordt beschikbaar gesteld door Het grote Nutella-kookboek.
Dit kloeke boek bevat 350 verrassende en originele recepten met Nutella. Nutella is een begrip op onze ontbijttafel, maar deze Nutellabijbel maakt duidelijk dat er nog zoveel meer mogelijk is met dit bekende broodbeleg dan het enkel op je witte boterham te smeren. Van Nutella-cakejes tot Nutella-koekjes en van profiteroles met Nutella tot Nutella-ijs, het komt allemaal aan bod!