- 1 pandoro (een soort panettone, Italiaans kerstbrood)
- 1 eetlepel poedersuiker
- 250 milliliter slagroom
- Nutella
- een paar gekonfijte kersen (bigarreaux)
- poedersuiker
- Snijd de pandoro horizontaal in plakken van ongeveer 2 cm dik, zodat iedere plak een sterretje lijkt. Doe op iedere plak een beetje nutella, leg ze op elkaar met de sterpunten om en om, als een kerstboom, en plaats die boom op een platte schaal. Klop de slagroom met de poedersuiker en schep de room dan in een spuitzak met een gegolfd spuitmondje om de punten van de pandoro met toefjes te versieren.
- Leg op ieder toefje een halve kers bij wijze van kerstbal. Bestrooi met poedersuiker. De pandoro kan opgediend worden met vla of custard.
Buon appetito!!
Dit recept wordt beschikbaar gesteld door Het grote Nutella-kookboek.
Dit kloeke boek bevat 350 verrassende en originele recepten met Nutella. Nutella is een begrip op onze ontbijttafel, maar deze Nutellabijbel maakt duidelijk dat er nog zoveel meer mogelijk is met dit bekende broodbeleg dan het enkel op je witte boterham te smeren. Van Nutella-cakejes tot Nutella-koekjes en van profiteroles met Nutella tot Nutella-ijs, het komt allemaal aan bod!