- 1 theelepel saffraandraadjes
- 15 gram gist verse of 6 gram gedroogde gist
- 150 milliliter lauwwarme melk
- 450 gram bloem
- 1 theelepel zout
- 85 gram boter zacht
- 25 gram fijne kristalsuiker
- 1 eetlepel geraspte citroenschil
- 175 gram rozijnen
- 25 gram gekonfijte sinaasappelschil in kleine blokjes
- 2 eetlepels honing
- Week de saffraan 1 uur in 1 eetlepel heet water. Zeef de vloeistof dan en bewaar hem. Verkruimel de gist in de melk en laat het staan tot er zich een beetje schuim aan de randen vormt. Doe de bloem met het zout in een grote kom. Wrijf de zachte boter erdoor tot het mengsel op broodkruim lijkt.
- Voeg de suiker, de geraspte citroenschil, de saffraan met het weekvocht en het gist-melkmengsel toe. Meng alles met de rozijnen en de gekonfijte schil tot een zacht deeg. Vet een bakplaat in. Vorm een cirkel van het deeg en leg die op een ingevette bakplaat. Dek het brood af met een dikke, schone theedoek.
- Laat het deeg op een warme plaats ongeveer 11⁄2 uur rijzen tot het in volume is verdubbeld.
- Verwarm de oven voor op 180 °C. Bak het brood 1 uur. Haal het nog warme brood van de bakplaat en bestrijk het met honing. Laat het afkoelen op een rooster.
- Serveer de pandolce in smalle punten.
Buon appetito!!