- 650 gram bloem
- 200 gram boter
- 150 gram suiker
- 15 gram zout
- 2 eieren
- 200 gram rozijnen
- 100 gram fijngesneden geconfijte vruchtjes
- 50 gram verse gist of 20 gram gedroogde gist
- citroenschil
- circa 1 deciliter lauwwarm water
- Los de gist op in het water. Maak van de bloem een bergje met een kuiltje in het midden en doe daar de opgeloste gist in. Kneed dit met de vingers en doe er geleidelijk de eierdooiers, de suiker en het zout bij zodat het een redelijk vaste vorm krijgt. Voeg de boter toe en vermeng deze goed met de rest.
- Voeg daarna de geconfijte vruchtjes en de citroenschil toe en kneed dit tot een geheel. Leg hier vervolgens een doek overheen. Laat dit ongeveer 15 minuten rijzen. Modelleer vervolgens het deegmengsel in een hoge en ronde, ovale vorm om zodoende een hoge panettone te kunnen krijgen.
- Doe het deegmengsel in een beboterde bakschaal, bedek het met bakpapier en laat het rijzen tot het verdubbeld is in volume (zo’n 5 à 6 uur). Maak vervolgens twee sneetjes op het geheel in de vorm van een kruis en bestrijk dit met eiwit. Zet het zo’n 1,5 uur in een oven van 200 graden. Wacht tot de panettone goed gebakken en mooi van kleur is.
Buon appetito!!