- 3 eetlepels olijfolie extra vergine
- 60 gram pancetta gehakte
- 1 middelgrote gesneden ui
- een halve schoongemaakte en in grote stukken gesneden haas
- 1 stengel bleekselderij gesneden
- 1 grote gesneden wortel
- 1 handvol gehakte bladpeterselie
- 1 theelepel peperkorrels
- 3 deciliter rode wijn
- 500 gram pappardelle verse
- zout
- Verhit de olie, en fruit de pancetta en de ui circa 3 minuten op een laag vuur, zo nu en dan omroerend.
- Voeg het hazenvlees toe en sauteer dit circa 10 minuten op een middelmatig vuur.
- Voeg de bleekselderij, wortel, peterselie, peperkorrels en zout naar smaak toe. Doe een deksel op de pan en zet het geheel circa 30 minuten in de oven.
- Neem het deksel van de pan en blus de saus af met wijn. Doe het deksel opnieuw op de pan en zet nog eens 1 uur in de oven.
- Giet zodra de wijn is verdampt een scheutje water in de pan om het kookvocht aan te vullen. Schep het vlees uit de pan, verwijder de botten en snijd het vlees zeer grof. Verhit de stukken haas dan opnieuw in het kookvocht tot een saus.
- Kook de pappardelle 2 minuten in kokend water met zout. Laat ze uitlekken en leg ze op een platte schotel. Giet de helft van de hazensaus over de papperdelle en meng alles goed. Giet de rest van de saus erover en serveer het gerecht goed heet.
Buon appetito!!