- 1 grote aubergine
- 250 centiliter tomatensaus
- 100 gram ricotta salata of feta
- spaghetti of penne
- olijfolie
- verse basilicum
- peperoncino of zwarte peper
- zout
- Snijd de aubergine in ‘stokjes’ ter grootte van patates frites en bestrooi ze royaal met zout. Laat ze een uur uitlekken in een vergiet, dit om eventuele bitterheid kwijt te raken. Was ze goed en dep ze droog met een schone doek. Verhit een laag van 1 cm olijfolie in een grote koekenpan.
- Bak vervolgens de auberginestokjes goudbruin op een matig vuur. Laat ze goed uitlekken op keukenpapier. Kook de pasta in ruim water met zout volgens de aanwijzingen op het pak. Verhit de tomatensaus en meng er de uitgelekte pasta, de helft van kaas en de basilicum door. Leg de auberginestokjes erop en strooi er de rest van de kaas over. Serveer de pasta terwijl je Casta Diva neuriet, of misschien niet.
Buon appetito!!