- 250 gram witte cannellinibonen (indien niet verkrijgbaar grote witte bonen)
- 225 gram tagliatelle
- 2 blaadjes laurier
- 6 teentjes knoflook
- wat verse salie
- rozemarijn
- tijm met een touwtje bijeen gebonden
- 60 gram ontbijtspek
- 2 wortels
- 1 selderie
- 1 ui
- 1½ liter kippenbouillon
- olie
- zout
- peper
- Laat de bonen een nacht in ruim koud water weken. Giet ze af. Bedek de bonen met 3 cm. water, voeg de laurierblaadjes, 2 tenen knoflook, salie en een lepel olie toe en zet het geheel 1½ uur in de oven op 180 graden. Hak de groenten en de resterende knoflook fijn. Braad het ontbijtspek op hoog vuur in de olie aan en voeg de groenten en de knoflook toe. Blus het af met de bouillon en laat het geheel 1 uur sudderen.
- Gooi de salie en de laurier weg. Pureer een groot deel van de bonen en doe ze met het kookvocht en de resterende bonen in de soep. Breek de tagliatelle in kleine stukken voeg ze toe en kook ze gaar. Maak af met rozemarijn, tijm, zout en peper. Op het laatste moment wat olie op de soep gieten.
Buon appetito!!