- 400 gram penne
- 150 gram ricotta
- 50 gram pancetta (of gerookt spek indien niet verkrijgbaar)
- 80 gram boter
- 3 artisjokken
- 2 eieren
- 2 lepels Parmigiano (parmezaanse kaas), geraspt
- 1 scheutje bouillon
- zout
- peper
- Braad de fijngesneden pancetta aan in de helft van de boter. Voeg het zachte deel van de aan schijfjes gesneden artisjokken toe samen met wat zout en peper. Laat het geheel op matig vuur gaar worden. Besprenkel het wel af en toe met wat bouillon. Laat de rest van de boter smelten en voeg de door een zeef gedrukte ricotta toe.
- Druk ook de artisjokken door de zeef of pureer ze in een keukenmachine en voeg ze samen met het kookvocht toe. Laat het geheel een paar minuten marineren. Kook de pasta in ruim kokend zout water. Kluts de eieren en voeg de Parmigiano toe. Voeg hieraan de ricotta en de artisjokken toe en meng het zorgvuldig. Giet de pasta af en vermeng met de saus.
Buon appetito!!