- 400 gram penne
- 100 gram spek
- 200 gram eekhoorntjesbrood (evt. champignons of shitake indien niet verkrijgbaar)
- 50 gram boter
- 300 gram gepelde tomaten
- 50 gram geraspte pecorino
- 50 gram geraspte parmigiano (parmezaanse kaas)
- 2 tenen knoflook
- enkele basilicumblaadjes
- 1 pepertjes
- zout
- Fruit de geplette knoflook aan in de boter. Verwijder de knoflook en voeg het aan de reepjes gesneden spek toe. Laat het een paar minuten aanbraden. Voeg daarna het aan schijfjes gesneden eekhoorntjesbrood toe en laat het een kwartiertje bakken. Voeg de tomatenpulp, zout en het pepertje toe en laat het geheel een twintigtal minuten op een matig vuur gaar worden.
- Kook intussen de pasta in ruim kokend zout water. Verwijder het pepertje even voor het einde van de kooktijd. Voeg de fijngehakte basilicum toe. Giet de pasta af en vermeng deze met de saus. Strooi de kaas erover en dien op.
Buon appetito!!