- 100 gram gehalveerde cherrytomaatjes
- 1 blik gepelde tomaten (fijngeknepen en uitgelekt)
- verse basilicum
- zout
- olijfolie
- 1 mozzarella di bufala in kleine blokjes gesneden
- 1 deegbollen (zie basisrecept)
- Laat de tomaten goed uitlekken in een vergiet om te voorkomen dat de pizza klef wordt. Plet de cherrytomaten, de plakjes tomaat en de blokjes mozzarella met je vuist zodat het vocht eruit. Doe de plakjes goed uitgelekte tomaat in een kom en versnipper de helft van de basilicumblaadjes eroverheen. Laat de tomaten zo staan zodat ze de smaak van de basilicumblaadjes kunnen opnemen.
- Rol het deeg uit tot een cirkel die aan de randen iets dikker is. Verdeel de tomaten en de mozzarella over de helft van het deeg maar laat aan de rand ongeveer 2 cm vrij. Bestrooi met zout en vouw de onbelegde helft van het deeg over de vulling. Druk de randen stevig op elkaar zodat de vulling er niet uit kan lopen. Bak de calzone ongeveer 12 minuten in de oven op 275 graden tot de bovenkant van het deeg bol staat. Besprenkel de pizza met een beetje olijfolie.
Buon appetito!!