- 800 gram tomaten van de volgende soorten
- gehalveerde cherrytomaatjes
- San Marzano-tomaten of soortgelijke gepelde en in plakken van ½ cm gesneden tomaten
- 4 teentje fijngehakte knoflook
- 40 garnalen liefst met schaal nog om de staart als u alla Napoletana wilt eten -met uw handen
- 40 zwarte olijven met pit
- 4 theelepels venkelzaad
- zout
- zwarte peper uit de molen
- 4 eetlepels olijfolie extravergine
- 40 blaadjes rucola
- 4 deegbollen
- Laat de tomaten grondig uitlekken voor gebruik om te voorkomen dat de pizza klef wordt. Laat tomaten uitlekken in een vergiet. Verse tomaten hebben een beetje hulp nodig. Doe de plakjes tomaat en de blokjes mozzarella in een vergiet en druk er voorzichtig met uw vuist op zodat er zoveel mogelijk vocht uitloopt. Rol het deeg uit tot een cirkel die aan de randen iets dikker is, il cornicione. Verdeel de tomaten en de mozzarella gelijkmatig over de helft van het deeg maar laat de rand ongeveer 2 cm vrij.
- Verdeel de gehakte knoflook over de tomaten. Leg er de garnalen en de olijven op en strooi er de venkelzaadjes over. Bestrooi de pizza naar smaak met zout en peper en besprenkel hem met de olijfolie extravergine. Bak hem in het midden van de oven gedurende 10 a 12 minuten op 275 graden. Garneer de pizza voor het serveren met de blaadjes rucola.
Buon appetito!!