- 800 gram tomaten van de volgende soorten:
- gehalveerde cherrytomaatjes
- tomaten San Marzano of soortgelijke gepelde en in plakken van ½ cm gesneden tomaten
- tomaten uit blik, uitgelekte en met de hand fijngeknepen
- 300 gram peperoncino dolce of repen van een groene paprika
- zout
- 4 eetlepels olijfolie extravergine
- 200 gram in plakjes gesneden mozzarella di bufala (de originele van buffelmelk) of fiordilatte (mozzarella gemaakt van koemelk)
- 4 deegbollen
- Laat de tomaten grondig uitlekken voor gebruik om te voorkomen dat de pizza klef wordt. Laat tomaten uitlekken in een vergiet. Verse tomaten hebben een beetje hulp nodig. Doe de plakjes tomaat en de plakjes mozzarella in een vergiet en druk er voorzichtig met uw vuist op zodat er zoveel mogelijk vocht uitloopt. Rol het deeg uit tot een cirkel die aan de randen iets dikker is, il cornicione. Zet de grill aan. Leg de hele peperoncino of de repen paprika (met het vel naar boven) 5 tot 10 minuten boven in de oven onder de grill. Het vel moet een beetje zwart blakeren.Rol het deeg uit tot een cirkel die aan de randen iets dikker is, il cornicione. Verdeel de tomaten en de mozzarella gelijkmatig over de helft van het deeg maar laat de rand ongeveer 2 cm vrij. Strooi het venkelzaad en de knoflook eroverheen. Leg de peperoncino of de groene paprika en de olijven erop. Bestrooi de pizza naar smaak met zout en besprenkel hem met olijfolie. Leg de plakjes mozzarella of fiordilatte in het midden van de pizza. Bak hem in het midden van de oven op een temperatuur van 275 graden gedurende 10 tot 12 minuten.
Buon appetito!!