- 280 gram zachte boter
- 225 gram fijne kristalsuiker
- 6 eieren gesplitst
- 175 gram gemalen amandelen
- 115 gram grove polenta (maïsgries)
- geraspte schil en sap van 4 onbespoten citroenen
- poedersuiker voor het bestuiven
- Verwarm de oven voor op 180 °C. Bekleed een ronde bakvorm van ca. 25 cm met bakpapier en vet hem in. Klop de boter en de suiker tot een dik en romig mengsel. Voeg één eidooier tegelijk toe en doe de volgende dooier er pas bij als de vorige volledig is opgenomen. Voeg de amandelen, de polenta, de citroenschil en het sap toe en meng grondig.Klop het eiwit stijf. Spatel het met een metalen lepel door het mengsel.
- Schep het mengsel in de vorm en bak de taart 50 minuten, tot hij goudbruin is en stevig aanvoelt. Laat de taart afkoelen in de vorm. Leg de taart op een rooster en bestrooi hem met poedersuiker.
Buon appetito!!