- 1 kilogram polenta di polenta soda (harde polenta)
- 500 gram besciamella
- 25 gram funghi porcini secchi (gedroogde paddestoelen)
- 50 gram boter
- geraspte parmezaanse kaas
- 1 teentje knoflook
- brodo (bouillon)
- Week de funghi een half uurtje in wat lauw water en snij ze fijn. Bak het teentje knoflook een paar minuten in 30 gram boter, haal de knoflook uit de pan en bak de paddestoelen 30 minuten, voeg af en toe wat bouillon toe. Mix de funghi met de besciamella. Vet een ovenschotel goed in en leg op de bodem heel fijne plakken polenta.
- Doe een beetje van de funghi-mix erover, bestrooid met wat Parmezaanse kaas en bedek met meer fijne plakken polenta. Ga zo door met op het laatst een strato, laag, polenta. Bedek met wat blokjes boter en parmigiano en plaats ongeveer 45 minuten in een voorverwarmde oven op 175 graden.
- Bij gebrek aan funghi porcini kan ook een saus van andere paddestoelen worden gebruikt.
Buon appetito!!