- 3-4 eetlepels olijfolie
- 1 kleine ui (in ringen gesneden)
- 2 tenen gekneusde knoflook
- 1 braadkip
- 1 kleine peperoncino
- zout
- versgemalen zwarte peper
- 1 eetlepel tomatenpuree
- 1 glas droge witte wijn
- een paar takjes rozemarijn
- 6-8 eetlepels kippenbouillon
- Verhit de olie in een kasserol, fruit hierin de in ringen gesneden ui en het gekneusde knoflook 15 min. Snijd de kip in stukken en voeg deze toe. Voeg de fijngehakte peperoncino toe, breng alles op smaak met zout en peper, en braad de kip op laag vuur aan beide kanten bruin.
- Roer de tomatenpuree los met een beetje warm water, giet dit mengsel met de wijn bij de kip. Zet het vuur lager, doe de deksel op de pan en laat de kip nog eens 30 min. smoren tot ze gaar is. Schenk er zo nu en dan een beetje bouillon bij. Garneer met de takjes rozemarijn en dien de kip op.
Buon appetito!!