- 400 gram sardines
- 1 glas Vernaccia (witte wijn)
- 1 ons Pecorino geraspt
- 1 ons paneermeel
- 2 eieren
- 1 bosje peterselie
- zout
- olijfolie
- Maak de sardines schoon (of nog handiger, laat de visboer dat doen); verwijder de kop, snijd ze op de buik open en laat de rug dus gesloten. Leg ze in een diep bord, bestrooi de vis stuk voor stuk met zout en voeg tot slot de Vernaccia toe zodat de vis onderstaat. Laat het geheel twee tot drie uur marineren. Hak ondertussen de peterselie fijn en voeg deze toe samen met de geraspte kaas. Klop in een kommetje de twee eieren los en voeg zout toe.
- Haal de sardines uit de marinade en laat ze goed uitlekken. Haal de vis vervolgens door de kaas en vervolgens door de geklopte eieren. Druk e.e.a. aan en haal de vis opnieuw door de geklopte eieren. Wentel de vis vervolgens door het paneermeel en frituur deze in hete olio d’oliva. De sardines zijn overigens ook heerlijk als ze koud zijn.
Buon appetito!!