- 100 gram boter
- 1 eetlepel bloem
- ½ liter melk
- 100 gram vers sinaasappelsap
- sinaasappelrasp van 2 sinaasappels
- 100 gram suiker
- wat poedersuiker
- 4 eidooiers
- 4 eiwitten
- Maak een roux van de boter en de bloem. Schenk de melk er onder voortdurend roeren bij totdat het geheel stevig wordt (ongeveer 10 minuten). Laat het geheel afkoelen en roer af en toe om velletjes te voorkomen. Vet een bakvorm in met boter en bestuif hem daarna met bloem. Klop de eiwitten stijf. Voeg het sinaasappelsap en de rasp aan de melk toe.
- Spatel met een houten lepel de losgeslagen eidooiers voorzichtig, en beetje bij beetje door de helft van de eiwitten. Spatel de melk door de rest van de eiwitten. Meng alles voorzichtig en schep het over in de bakvorm.
- Bak de soffiato in de oven tot hij 2 keer zo hoog is geworden. Laat hem volledig afkoelen en bestrooi hem met poedersuiker.
Buon appetito!!