- 1 kreeft van circa 1 kilogram
- 3 teentjes gesneden knoflook
- 1 kleine gesneden rode chilipeper
- 60 milliliter olijfolie extra vergine
- 300 gram pruimtomaten vers ontveld en gesneden
- 2 eetlepels fijngehakte bladpeterselie
- 600 gram spaghetti
- zout
- Breng een pan met water aan de kook, voeg de kreeft toe en kook het dier circa 10 minuten. Laat de kreeft uitlekken (bewaar het kooknat) en laat hem afkoelen. Verwijder het pantser en hak het vlees grof.
- Fruit het knoflook en de chilipeper circa 2 minuten op een laag vuur in de olie, voeg het vlees en zout naar smaak toe en sauteer alles al roerende nog 2 minuten. Voeg de tomaten en de bladpeterselie toe en bak alles tot het vocht is verdampt. Breng het water waarin de kreeft werd gekookt opnieuw aan de kook en voeg zout en spaghetti toe.
- Kook de spaghetti al dente, laat hem uitlekken en voeg de spaghetti toe aan de kreeftsaus. Roer alles circa 2 minuten op een middelmatig vuur.
- Schep het gerecht op een schaal en serveer direct.
Buon appetito!!